Abdij Reigny

geschiedenis

ABDIJ reigny, gelegen op de stad Vermenton in Bourgondië werd in 1128 gesticht door abt Etienne de Toucy, de monnik van Clairvaux en onder het gezag van St. Bernard. Gelegen in een uitzonderlijke omgeving aan de rand van de Cure, land van de Graven van Auxerre en Nevers, de abdij onder de bescherming van paus Eugenius III in 1147 was zeer krachtig en welvarend in de Middeleeuwen, ontving zij tot 300 monniken .

In 1370 de koning van Frankrijk, Karel V, zet de abdij onder zijn bescherming en een eeuw later in 1493 Karel VIII maakte een Royale Foundation. Helaas is de Honderdjarige Oorlog, de Hugenoten en de Franse Revolutie waren te wijten aan het prachtige gebouw die toch gehouden zijn prestigieuze verleden van interessante relikwieën: de uitzonderlijke cisterciënzer eetzaal van de veertiende eeuw (er zijn slechts drie voorbeelden in Frankrijk) met zijn elegante dubbele baai kerkschip, die nog steeds behoudt zijn polychrome tijd, hebben de hal en slaapzaal van de monniken die we bezoeken de rij salons en eetkamer gerenoveerd door monniken in de achttiende en prachtig ingericht, de XVIII van het portaal, een verrassende duiventil zeventiende voorzien 3500 putlogs klei en twee luchtladders.

Gesloopte gebouwen kunnen nog steeds denk dat de fundamenten dankzij de opgravingen die de fundamenten van de tweede abdijkerk gebouwd onder leiding van architect Claude Nicolas Ledoux hebben blootgelegd in 1763 het geven van de initiële omvang van de abdij.
Een eerste abdij, waarvan er slechts enkele overblijfselen werd gebouwd van 1134.

Eindelijk alle cisterciënzer hydraulische netwerk werd geconserveerd met, dat is uniek, de pijpleiding van een bron die water brengt in de downstream en upstream-park in de tegenovergestelde richting van de Cure.

Onze partners