Abdij Reigny

Wie zijn wij?

Opgericht in juli 2005, en erkende het algemeen belang in oktober van hetzelfde jaar, de Vrienden van de Abdij van Reigny (AAR), sterker nu meer dan 300 leden, samen al degenen die willen helpen brengt het behoud en de roem van dit meesterwerk van de cisterciënzer architectuur is Onze Lieve Vrouw van Reigny.

De vereniging, organisatie volledig onafhankelijk van de eigenaren van het domein van Reigny, heeft een meer effectieve rol vermenigvuldigen donaties en lidmaatschappen. Deze zullen talrijker dat de vereniging actief zal zijn en zal haar professionaliteit te bewijzen in het kader van de culturele activiteiten die zullen ontwikkelen en in haar deelname aan de restauratie en het behoud van het architectonisch en natuurlijk erfgoed dat het veld vertegenwoordigt abdij.

De associatieve project dat uitgevoerd werd geboren uit de wens om te beschermen, herstellen / rehabiliteren en verbeteren van de cisterciënzer abdij van Reigny door waardoor het een multiculturele ruimte en ontmoetingen van kunstenaars uit de Franstalige wereld met lokale publiek en toeristen.

Dit is om te verbeteren en het bevorderen van het architectonisch, archeologisch, landelijk, industrie en milieu Reigny Abbey en de toegang tot cultuur te vergemakkelijken.

In verschillende aspecten, de vrijwillige project vervult structureren functies om de kunst plan verhaal en muziek als in termen van de Yonne gebied op het gebied van erfgoed. Het heeft functies van de straling en de nabijheid van de meeste evenementen zij voert.
Het is ontworpen om te profiteren van de toevoeging van verschillende institutionele partners (State, Regionale Raad, de Algemene Raad, de Gemeenschap gemeenschappelijke tussen Cure en Yonne, Vermenton Commune …).

De associatieve project :

 • Multi acteurs, het combineert partnerships met lokale overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven.
 • Multi sector (erfgoed, architectuur, lezen, podiumkunsten, beeldende kunst, de wetenschappelijke cultuur, …).
 • Link bouwer tussen het gebied van cultuur, onderwijs en opleiding om rurale economische ontwikkeling door middel van toerisme.
 • Promotor van kwaliteit cultuur in al haar diversiteit.

Hiermee :

 • Werken aan de verbetering en ontwikkeling van het lokale potentieel.
 • Het bevorderen van waarden met betrekking tot de culturele diversiteit.
 • Acties in de richting van een breder publiek paneel en vooral op jongeren.

De gebruikelijke activiteiten van de vereniging zijn :

 • Event organisatie: Vrijwilliger projecten te herstellen en verbeteren van de historische en archeologische site van de Abdij van Reigny, tentoonstellingen, conferenties, seminars, studiereizen, festivals, voorstellingen, concerten en andere artistieke evenementen, culturele, wetenschappelijke en technieken.
 • De publicatie en distributie van boeken, films en andere documenten en werken op materiële en immateriële ondersteuning van bestaande of toekomstige.
 • Restauratie en versterking van het gebouwde erfgoed en de tuinen van de abdij van Reigny.
 • Andere acties die direct of indirect aan de realisatie van de sociale en culturele doelstellingen van de vereniging.

Deze activiteiten zijn bedoeld in partnerschap worden uitgevoerd met een openbare of particuliere, nationale of buitenlandse.

Onze partners